hallonpaj
2011-07-28 - 20:43:01
För att förgylla en ganska tråkig dag gick jag ut och plockade hallon som jag bakade en paj på. En paj av världens godaste recept som jag fått av Maggan som fått det av Saras vän Tinnan.
Det är helt fantastiskt och måste prövas.
Nu sitter jag på glasverandan bland blommor och vita kuddar och ungefär exakt tre sekunder efter att jag skrivit det här inlägget välte jag ut hela kaffekoppen. just nu är min närvaro något mindre idyllisk.




Tinnans Frasiga Hallonpaj
deg:
2 1/4 dl mjöl
2 1/4 dl socker
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
bär:
lite som man tycker, vilka bär man vill
Jag tog 5dl hallon
bären ska inte sockras, är de redan sockrade kan man ta bort sockret ur degen
krisp:
100 g smält smör
eller 1 dl flytande smör
gör så här:
rör ihop degen, den ska vara smulig och seg
lägg bären i botten av en ugnssäker form och smula degan ovanpå
ringla smöret över och grädda i 225°C i 15-20 min